Upravljanje sprememb


Spremembe so v zraku: kako upravljati spremembe kot stalno konstanto

Spremembe so v zraku: kako upravljati spremembe kot stalno konstanto 

 

Uvedba spremembe ni več „projekt“ – spremembe so postale stalnica (poslovnega) življenja. To je razlog, zakaj se ne osredotočamo zgolj na spremembe organizacijskih struktur, delovnih procesov, velikosti kolektiva, ipd. – pač pa na podpori organizacijam pri sprejemanju sprememb kot stalnice v njihovem vsakdanu.

 

Posamezniki, timi in organizacije imajo različne zmožnosti pri soočanju s pritiskom, hitrostjo in spremenljivim okoljem. Zato vedno obravnavamo vse tri perspektive: individualno, timsko in organizacijsko sočasno. Pri tem ohranjamo pozornost predvsem na potrebah ljudi. Tu pride v igro HILL-ov pristop psiholoških sprememb.

 

Naši strokovnjaki vam pomagajo preoblikovati pogosto bolečo v dobro sprejeto izkušnjo spremembe – tudi v času prestrukturiranja ali zmanjševanja števila zaposlenih, ko so čustva zagotovo intenzivna. Ko se ljudem nudi priložnost razumevanja in podpore pri so-ustvarjanju nečesa novega, se strah skrči, nove perspektive pa omogočijo rast novi energiji. 

 

Osredotočanje na rezultate je zelo pomembno, vendar so za uspeh ključni ljudje. Mi poskrbimo, da začnejo zaupati sebi in skupni prihodnosti ter združno oblikujejo pot do uspeha.


Nazaj